Suvikõrvitsa-šokolaadikook
Suvikõrvits koogi sees teeb küpsetise hästi mahlaseks ja maitses teda küll tunda pole. Vanillijäätisega serveerides saad imehea maitseelamuse!
9 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| Suvikõrvits | 200-300 g |
| Õli | 1 dl |
| Suhkur | 2 dl |
| Vanillisuhkur | 1 tl |
| Nisujahu | 3 dl |
| Küpsetuspulber | 1 tl |
| Kakaopulber | 3 sl |
| Muna | 1tk |
| Hapukoor | 2 sl |
| Serveerimiseks | |
| Eriti Rammus vanilli-koorejäätis | 1 l |
| Mustikad | |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vispelda muna suhkrutega segamini, lisa õli ja hapukoor. Viimaks lisa omavahel segatud kuivained. Riivi suvikõrvits ning sega hulka.Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ruudukujulisse vormi ( 24×24 cm) ja küpseta 180 kraadi juures ahjus u 20-25 minutit, proovi küpsust, sissetorgatud tikk peab jääma kuivaks. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Serveeri mustikate ja jäätisepallidega igal ruudul.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
