Taevalik maasikajuustukook jäätisepallidega
Sellele mõnusalt maasikamaitselisele ahvatlusele on keeruline vastu panna. Taevalikult maitsev kook, mis paneb iga sööja veel üht tükikest küsima.
8 le
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
võid | 100 g |
Digestive täisteraküpsiseid | 200 g |
riivitud sidruni koor | 1 tk |
Täidis: | |
maitsestamata toorjuustu | 400 g |
vahukoort | 250 ml |
(tuhk)suhkrut | 0,5 dl |
vanillisuhkrut | 2 tl |
värskeid maasikaid | 200 g |
Serveerimiseks: | |
Premia Eriti Rammusat vanilli-koorejäätist | |
maasikaid | 150 g |
Sulata või ja jäta ootele. Purusta küpsised köögikombainis ja sega riivitud sidrunikoore ning sulavõiga.
Vooderda 20 cm koogivorm seest küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja ja äärtele. Kasuta klaasi abi. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.
Vahusta koor, toorjuust ja suhkrud mikseriga tugevaks vahuks. Haki maasikad ja sega täidise hulka. Täida vorm vahuga ja silu pealt ühtlaseks. Tõsta 4 tunniks, veel parem kui üleöö külma.
Vahetult enne serveerimist tõsta tort serveerimisalusele ja kaunista maasikatega. Tõsta serveerides igale tükile peale jäätisepallike ja puista peale külmkuivatatud maasikapuru.
Mõnusat nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa