Tagurpidi rabarberikoogid
Küpseta pirukaid kaheksas väikses tartletivormis või ühes suures 24 cm vormis. Jäätis lihtsalt kuulub selle meeldivalt hapuka magustoidu peale, serveeri seda seekord väikse üllatusnoodiga.
4 tk
Koostisosad | |
---|---|
Rabarber | 350 g |
Suhkur | 1 sl |
Kartulijah | 2 sl |
Karamellkate | |
Või | 150 g |
Vahukoor | 0,5 dl |
Hele siirup | 0,5 dl |
Tume roosuhkur | 1 dl |
Kaerahelbed | 3 dl |
Nisujahu | 2 dl |
Vanillisuhkur | 2 tl |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Näpuotsaga soola | |
Serveerimiseks | |
Premia laktoosivaba pulgajäätis | |
Kaunistuseks | |
Tuhksuhkur | |
Külmkuivatatud rabarber |
Pese ja tükelda rabarberid, jaga vormidesse. Sega suhkur kartulijahuga ja puista rabarberitele.
Jäta ootele.
Sulata karamellkatte jaoks keskmisesuurusega potis või. Lisa hulka vahukoor, suhkur ja siirup. Kuumuta vaiksel tulel 3 minutit aeg-ajalt segades ja tõsta kõrvale. Lisa juurde ülejäänud ained ja sega ühtlaseks tainaks. Laota tainas rabarberitele ja küpseta pöördõhuga 175 kraadi juures u 15 minutit või kuni koogid on kauni värviga ja küpsed. Ära üle küpseta! Lase väheke jahtuda ja serveeri koos pooleks lõigatud jäätisega. Vahva ongi, kui osad saavad jäätisepulgaga poole. Sõelu koogikesele peale tuhksuhkrut ja kaunista soovi korral külmkuivatatud rabarberipuruga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa