Täisterapelmeenid hernepestoga

Soolased toidud

kahele

Koostisosad
Premia Pealinna täisterajahuga pelmeene kanalihaga 1 pakk
Hernepesto:
külmutatud herneid 2 dl
küüslauguküünt 0,5
oliiviõli 0,5 dl
sidrunimahla ja veidi riivitud sidrunikoort 2-3 sl
basiilikulehti ja värsket tilli väike peotäis
riivitud Parmesani 3-4 sl
veidi musta pipart
Lisaks:
Kreeka jogurtit 2 sl
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Kalla hernestele kuum vesi ja sega kuni need on sulanud. Kurna. Haki kergelt küüslauk ja ürdid ning töötle kõik pesto koostisained saumikseri abil tükiliseks kastmeks. Keeda pelmeenid vastavalt pakendi juhistele. Tõsta kaussidesse kaks-kolm supilusikatäit hernepestot* ja sellele keedetud ning kurnatud pelmeenid. Lisa veidi Kreeka jogurtit ja serveeri.

*) Juhul kui hernepestot veidi järele jääb, kasuta seda kas samal või järgmisel päeval näiteks võileival, omletikõrvaseks või lihtsalt dipikastmena.

Retsept ja foto: Britt Paju