Tervislik krõbedik vaarikatega

Pirukad ja plaadikoogid

Vaarikamoosiga purukook sobib hästi hommikusöögiks, snäkiks ja tervislikuks desserdiks või vahepalaks. Vaarikajäätisega serveerides saad uhke kohvikõrvase.

8 tk

Koostisosad
jämedaid täisterakaerahelbeid 5 dl
mandlijahu 2, 5 dl
sulatatud võid 60 g
vahtra- või agaavisiirupit 1, 5 dl
Vaarikamooss:
(külmutatud) vaarikaid, nt Maahärra 5 dl
sidruni mahla 1 sl
vahtra- või agaavisiirupit 3 sl
tšiiaseemneid 2 sl
Serveerimiseks:
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätist vaarikatäidisega 4 tk
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Keeda vaarikaid, sidrunimahla ja siirupit 5 minutit, kuni saad mõnusa moosi. Lisa hulka tšiiaseemned ja lase tunnike jahtuda ja pakseneda. Pane võimalusel külmkappi.
Sega purutainaks lusikaga kaerahelbed, mandlijahu, sulavõi ja siirup. Saad paksu ja kleepuva massi. Pressi 2/3 sellest küpsetuspaberiga kaetud 20×20 cm ahjuvormi, laota peale moos ja pudista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 175 kraadi juures pöördõhu režiimil 25-30 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Serveeri koos pooleks lõigatud jäätisega.

NB! Koogid säilivad paar päeva toatemperatuuril, nädal külmas ja mõned kuud sügavkülmas.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa