Tervislik krõbedik vaarikatega
Vaarikamoosiga purukook sobib hästi hommikusöögiks, snäkiks ja tervislikuks desserdiks või vahepalaks. Vaarikajäätisega serveerides saad uhke kohvikõrvase.
8 tk
Koostisosad | |
---|---|
jämedaid täisterakaerahelbeid | 5 dl |
mandlijahu | 2, 5 dl |
sulatatud võid | 60 g |
vahtra- või agaavisiirupit | 1, 5 dl |
Vaarikamooss: | |
(külmutatud) vaarikaid, nt Maahärra | 5 dl |
sidruni mahla | 1 sl |
vahtra- või agaavisiirupit | 3 sl |
tšiiaseemneid | 2 sl |
Serveerimiseks: | |
Premia 40% vähema suhkruga koorejäätist vaarikatäidisega | 4 tk |
Keeda vaarikaid, sidrunimahla ja siirupit 5 minutit, kuni saad mõnusa moosi. Lisa hulka tšiiaseemned ja lase tunnike jahtuda ja pakseneda. Pane võimalusel külmkappi.
Sega purutainaks lusikaga kaerahelbed, mandlijahu, sulavõi ja siirup. Saad paksu ja kleepuva massi. Pressi 2/3 sellest küpsetuspaberiga kaetud 20×20 cm ahjuvormi, laota peale moos ja pudista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 175 kraadi juures pöördõhu režiimil 25-30 minutit. Lase jahtuda ja lõika ruutudeks. Serveeri koos pooleks lõigatud jäätisega.
NB! Koogid säilivad paar päeva toatemperatuuril, nädal külmas ja mõned kuud sügavkülmas.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa