Vaarikabeseed jäätise ja värskete vaarikatega
Värske vaarikas annab muidu magusatele beseedele imehea vaarikamaitse. Magustoiduna on need beseed koos vaarikamoosiga panna cotta jäätisega lihtsalt taevalik maitsekooslus.
| Koostisosad | |
|---|---|
| Panna cotta koorejäätis vaarikatoormoosiga | 1 l |
| Värsked või külmutatud vaarikad | 100-150 g |
| Väiksed beseed | |
| Munavalge | 2 tk |
| Peensuhkrut, Dan Sukker | 1 dl |
| Roosa vaarikapüree (6 värskest vaarikast ) | 2 tl |
| Maisitärklis | 1 tl |
| Valge veiniäädikas | 1 tl |
Vahusta munavalged näputäie soolaga tugevaks valgeks vahuks. Lisa vähehaaval peensuhkur ja vahusta, kuni saad valge läikiva tugeva vahu (kokku u 5 minutit) ja näpu vahel suhkrutükke ei tunne. Lisa maisitärklis ja veiniäädikas, vahusta korra veel läbi. Pressi u 6 suurt vaarikat kahvliga peeneks, suru läbi sõela seemneteta püreeks. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 12-15 munavahutupsu, tilguta igale paar tilka vaarikapüreed ja sega õrnalt roosalt marmorjaks. Kuivata ahjus 100 kraadi juures u 1, 5 tundi, lülita ahi välja ja jäta veel lahtise uksega ahju lõplikult jahtuma-kuivama.
Serveeri beseesid pokaalides-kausikestes või suuremal alusel koos jäätisepallide ja värskete (või külmutatud) vaarikatega. Viib keele alla.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
