Vaarikabeseed jäätise ja värskete vaarikatega

Magustoidud

Värske vaarikas annab muidu magusatele beseedele imehea vaarikamaitse. Magustoiduna on need beseed koos vaarikamoosiga panna cotta jäätisega lihtsalt taevalik maitsekooslus.

Koostisosad
Panna cotta koorejäätis vaarikatoormoosiga 1 l
Värsked või külmutatud vaarikad 100-150 g
Väiksed beseed
Munavalge 2 tk
Peensuhkrut, Dan Sukker 1 dl
Roosa vaarikapüree (6 värskest vaarikast ) 2 tl
Maisitärklis 1 tl
Valge veiniäädikas 1 tl
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vahusta munavalged näputäie soolaga tugevaks valgeks vahuks. Lisa vähehaaval peensuhkur ja vahusta, kuni saad valge läikiva tugeva vahu (kokku u 5 minutit) ja näpu vahel suhkrutükke ei tunne. Lisa maisitärklis ja veiniäädikas, vahusta korra veel läbi. Pressi u 6 suurt vaarikat kahvliga peeneks, suru läbi sõela seemneteta püreeks. Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 12-15 munavahutupsu, tilguta igale paar tilka vaarikapüreed ja sega õrnalt roosalt marmorjaks. Kuivata ahjus 100 kraadi juures u 1, 5 tundi, lülita ahi välja ja jäta veel lahtise uksega ahju lõplikult jahtuma-kuivama.
Serveeri beseesid pokaalides-kausikestes või suuremal alusel koos jäätisepallide ja värskete (või külmutatud) vaarikatega. Viib keele alla.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa