Vaarikapudingu küpsisekook

Tordid ja koogid

Üks lihtsamaid, aga maitsvamaid küpsisekooke! Valmista kook vaid võimalusel eelmisel õhtul, et kõik hea saaks külmas seistes küpsistesse imbuda. Kaunista jäätise ja vaarikatega vahetult enne serveerimist!

8 tk

Koostisosad
Kalevi küpsiseid 2 pakki (à 165 g)
Alma vaarika-mascarpone pudingut 2 topsi ( a` 230 g)
hapukoort 200 g
(külmutatud) vaarikaid 200 g
suhkrut 2-3 sl
Kaunistuseks:
värskeid vaarikaid
Premia vähema suhkruga vaarika koorejäätist 3 tk
küpsisepuru
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vooderda vorm või karp küpsetuspaberiga ja lao sinna 2×4 küpsisest põhi. Sega vanillipuding hapukoorega ja pane 2 dl sellest kaunistuseks kõrvale. Püreesta vaarikad suhkruga toormoosiks. Määri küpsistele õhuke kiht vaarikatoormoosi, siis kiht pudingut. Siis jälle 1 kiht küpsiseid, kiht vaarikatoormoosi ja pudingut. Tee nii kokku 4 kihti.
Tõsta kook ööseks külmkappi. Kummuta vahetult enne serveerimist vormist alusele, määri peale ja külgedele kõrvalepandud pudingu-hapukooresegu ning raputa peale väheke küpsisepuru. Kaunista pooleks lõigatud jäätiste ja vaarikatega. Naudi koheselt!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa