Väikse Tomi kohukestega juustukook
Tükike head juustukooki teeb alati meele rõõmsaks. Sellele juustukoogile lisavad põnevust ja üllatusmomenti Väikse Tomi kohukeste tükikesed – kindla peale üks meeldejääv maitseelamus.
12 tk
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
Digestive küpsiseid | 200 g |
võid | 80 g |
Täidis: | |
želatiinilehti | 6 tk |
vett | 0,5 dl |
valget šokolaadi | 200 g |
vahukoort | 400 ml |
maitsestamata toorjuustu | 200 g |
Kreeka jogurtit | 200 g |
suhkrut | 3 sl |
Väikse Tomi jäätisemaitselisi kohukesi | 6 tk |
Kaunistamiseks: | |
Väikse Tomi vanillimaitselisi kohukesi šokolaaditükkidega | 4-5 tk |
hakitud valget šokolaadi | 50 g |
külmkuivatatud vaarikaid |
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva vormi põhja. Tõsta täidise valmistamise ajaks külma .
Pane želatiinilehed külma vette likku 5 minutiks. Kuumuta 0, 5 dl vett keemiseni, pigista lehed ükshaaval kuivaks ja sulata kiirelt keevas vees. Jäta jahtuma. Haki külmkapikülmad kohukesed väikesteks kuubikuteks, lõika esmalt pikuti pooleks ja seejärel poolikud kuueks kuubikuks.
Sulata hakitud šokolaad vesivannil. Vahusta koor suhkruga ja sega hulka vahustamist jätkates ka toasoe toorjuust, jogurt ja sulatatud šokolaad. Viimaks nirista segades hulka ka jahtunud želatiin ja sega juurde ka hakitud kohukesed. Kalla vormi küpsisepõhjale ja tõsta 4 tunniks kuni üleöö külma tahkuma.
Vahetult enne serveerimist tõsta tort alusele ja kaunista kohukeseviiludega. Ühest külmkapikülmast kohukesest saad lõigata 10 õhukest viilu, kasta enne igat lõiget nuga kuuma vette, et noa lõikepind oleks puhas. Nii saad kaunid viilud. Puista kohukeseviilude peale ka hakitud šokolaadi ja külmkuivatatud vaarikaid.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa