Väikse Tomi šokolaadi-vaarika kohukesekreemiga vahvlid
Šokolaadi ja vaarika kombinatsioon kõlab ja maitseb alati imeliselt. Selles retseptis on see kooslus põnevalt üllatuslikus kohukesekreemis. See on midagi täiesti teistsugust ja erilist. Proovi ja lase oma loovus kaunistades valla.
4 le
Koostisosad | |
---|---|
Šokolaadi-vaarika kohukesekreemiga vahvlid: | |
koonusvahvleid | 4 tk |
Šokolaadi-vaarika kohupiimakreem: | |
kohupiimapastat | 300 g |
vahukoort | 200 ml |
suhkrut | 2 sl |
vanillikreemipulbrit (Ekströms) | 2 sl |
Väikse Tomi šokolaadikohukesi šokolaaditükkidega | 5 tk |
Maahärra külmutatud vaarikaid | 100 g |
Tükelda külmkapikülmad kohukesed pikuti pooleks ja siis poolikud omakorda kuueks. Nii saad igast kohukesest 12 mõnusat kuubikut.
Vahusta vahukoor suhkru, vanillikreemipulbri ja kohupiimaga. Vanillikreemipulber annab head vanillimaitset ja aitab kreemil hoiduda vesiseks muutumast. Sega käsitsi hulka kohukesetükid ja väheke sulanud vaarikad. Võid ka vaarikad ära jätta ja tükeldada hulka vaid kohukesed, kreem on igati hea!
Täida vahvlid vahetult enne söömist kreemiga, et nad oleksid krõbedad ja kaunista meelepäraselt.
NIPP! Kui soovid kaunistada lastepäraselt, pane kohupiimavahule kõrvadeks paar kohukeseviilu ja ninaks vaarikas, suur rosin või ümmargune šokolaadikomm. Ole loov koos lastega kaunistamisel!
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa