Väiksed paksud mustikapannukad
Imehead suvised pannkoogiampsud, mis maitsevad head kondenspiima, mustikate, mustikatoormoosi ja jäätisega. Toortatrajahuga saad küpsetada tervislikumad, gluteenivabad pannukad.
U 15 tk
Koostisosad | |
---|---|
hapupiima, maitsesamata jogurtit või keefirit | 5 dl |
suurt muna | 2 tk |
suhkrut | 3 sl |
näpuotsaga soola | |
tumedat toortatrajahu (või nisujahu) | 3 dl |
söögisoodat | 1 tl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
kultuur – või metsamustikaid | 1 dl |
Serveerimiseks: | |
Eriti Rammus Kondenspiima-koorejäätist | 1 l |
mustikaid |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vispelda munad suhkrutega heledaks vahuks. Lisa sool, hapupiim ja vähehaaval ka jahu (viimase jahuportsu sisse sega söögisooda). Sega hulka mustikad. Lase kerkida 15 minutit. Küpseta väiksed kohevad pannkoogid. Serveeri kondenspiima, mustikamoosi ja jäätisega. Koogitainas tuleb kiiresti ära küpsetada, kuna muidu kaob kookide õhulisus. Maitsevad head nii soojalt kui ka jahtunult järgmisel päeval.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa