Valge šokolaadi küpsised jõhvikate ja metspähklitega
Ühtaegu seest pehmed ja pealt krõbedad sõltuvusttekitavad küpsised nii suurtele kui väikestele.
Naudi koos Ploomi jogurti-sheigiga.
15 tk
Koostisosad | |
---|---|
Värskelt pressitud sidrunimahl | 0,5 tl |
Toasoe või | 150 g |
Suhkur | 2 dl |
Hele siirup | 2 sl |
Suur muna | 1 tk |
Nisujahu | 4 dl |
Vanillisuhkur | 2 tl |
Küpsetuspulber | 1 tl |
Sool | näpuotsaga |
Valget šokolaad | 200 g |
Metspähklid | 1 dl |
Kuivatatud jõhvikad | 1,5 dl |
Serveerimiseks | |
Väikse Tomi ploomi jogurti-sheik |
Sega toasoe või, suhkur, siirup kausis. Vahusta elektrimikseriga vahuseks tainaks. Lisa toasoe muna ja vahusta veel. Sõelu hulka jahu, vanillsuhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega ühtlaseks. Haki šokolaad ja pähklid, tõsta osa šokolaadi kaunistuseks kõrvale ja lisa ülejäänud koos jõhvikatega tainasse. Ära tainast üle sega.
Kata kauss kilega ja tõsta võimlusel pooleks tunniks külma.
Jaga tainas u 60-65 g tükkideks ja rulli peopesade vahel pallideks. Tõsta pallid suurte vahedega kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vajuta käega lamedaks. Küpseta ahjus pöördõhuga 175 kraadi juures u 15 minutit. Puista kõrvalepandud hakitud šokolaadiga üle ja lase jahtuda 3 minutit kuumal plaadil ja seejärel restil lõplikult. Naudi kohe või säilita kaanega purgis, pimedas ja jahedas.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa