VALGE ŠOKOLAADI TORT METSPÄHKLITEGA

Tordid ja koogid

Väga kergelt valmiv imehea tort, milles terved mõnusad pähklid sees. Pole vaja ei ahju ega želatiiniga mässamist. Sobib hästi ka pidulikule kohvilauale.

8-10-le

Koostisosad
Põhi:
kaeraküpsiseid 200 g
võid 70 g
Täidis:
kohupiimapastat 400 g
valget šokolaadi, Ritter Sport tervete metspähklitega 200 g
valget šokolaadi 50 g
vahukoort 2 dl
vanillisuhkrut 1 tl
Kaunistuseks:
Väike Tom Karusselli Küpsikut 2 tk
rukkililleõisi
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sulata vesivannil šokolaad. Sega kohupiimapasta hulka sulatatud šokolaad ja vahustatud koor, samuti vanillisuhkur. Kalla segu vormi ja pane külmkappi tahkuma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö. Tõsta tort serveerisalusele, kaunista, lõigates jäätiseküpsised pooleks ja neljaks.
NB! Kui Ritter Sport valget šokolaadi, kus terved metsapähklid sees ei leia. Sel juhul kasuta valget sokolaadi ja sega lõpus kohupiima-šokolaadivahule juurde 70 g röstitud metspähkleid.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa