VALGE ŠOKOLAADI TORT METSPÄHKLITEGA
Väga kergelt valmiv imehea tort, milles terved mõnusad pähklid sees. Pole vaja ei ahju ega želatiiniga mässamist. Sobib hästi ka pidulikule kohvilauale.
8-10-le
Koostisosad | |
---|---|
Põhi: | |
kaeraküpsiseid | 200 g |
võid | 70 g |
Täidis: | |
kohupiimapastat | 400 g |
valget šokolaadi, Ritter Sport tervete metspähklitega | 200 g |
valget šokolaadi | 50 g |
vahukoort | 2 dl |
vanillisuhkrut | 1 tl |
Kaunistuseks: | |
Väike Tom Karusselli Küpsikut | 2 tk |
rukkililleõisi |
Purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Sulata vesivannil šokolaad. Sega kohupiimapasta hulka sulatatud šokolaad ja vahustatud koor, samuti vanillisuhkur. Kalla segu vormi ja pane külmkappi tahkuma vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö. Tõsta tort serveerisalusele, kaunista, lõigates jäätiseküpsised pooleks ja neljaks.
NB! Kui Ritter Sport valget šokolaadi, kus terved metsapähklid sees ei leia. Sel juhul kasuta valget sokolaadi ja sega lõpus kohupiima-šokolaadivahule juurde 70 g röstitud metspähkleid.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa