Vanaema kohupiima õuna-purukook

Pirukad ja plaadikoogid

Vanaemadeaegne kohupiima-purukook maitseb eriti hea ahjusoojalt koos külma ingverilisandiga vanillijäätisega. Nii saab koogist lausa piduroog. Purukook maitseb mahlane ja hea ka järgmisel päeval, külmalt.

16 tk

Koostisosad
Tainas:
Nisujahu 6 dl
Võid 200 g
Suhkrut 2 dl
Küpsetuspulbrit 0, 5 tl
Soola näpuotsatäis
Kohupiimatäidis:
Kohupiimapastat 300 g
Hapukoort 300 g
Muna 2 tk
Suhkrut 1, 5 dl
Vanillisuhkrut 1 tl
Vahele:
Õunu 1 kg
Suhkrut 3 sl
Kaneeli 3 tl
Premia Vanilli-koorejäätis ingveritäidisega 2 pakki
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool, lisa kuubikutena külm või. Sega puruseks tainaks. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota 2/3 purusegust sinna ühtlaselt peale.
Ülejäänud 1/3 jäta kaussi ootama, vajuta see näppudega suuremateks tükkideks kokku.
Vahusta täidise jaoks munad suhkrutega, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Laota põhjale. Koori ja tükelda õunad kuubikuteks, sega suhkru ja kaneeliga. Laota õunad ühtlaselt kohupiimasegule ja puista peale kõrvalepandud purutainas.
Küpseta ahjus 175 kraadi juures pöördõhuga 35-40 minutit või kuni kook kaunilt küpsenud. Lase jahtuda väheke ja lõika ruutudeks. Serveeri koos jäätisega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa