Virsiku-kirsi puruvorm
See on imehea purukattega vorm, mis sobib magustoiduks koos koorese jäätisega igal astaajal. Rabarberite ajal valmista rabarberite-maasikatega ja õunte valmimise ajal õunaga.
8-le
| Koostisosad | |
|---|---|
| küpset virsikut | 3 tk |
| külmutatud kivideta kirsse | 200 g |
| Suhkru-kaneelisegu: | |
| suhkrut | 3 sl |
| jahu | 1 sl |
| kaneeli | 1 tl |
| Purukate: | |
| sulavõid | 80 g |
| nisujahu | 1 dl |
| peeneid kaerahelbeid | 1 dl |
| suhkrut | 1 dl |
| soola | 0,5 tl |
| Serveerimiseks: | |
| Premia Koorejäätist Regatt | 1 l |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Lõika virsikud sektoriteks ja poolita need omakorda. Laota vormi. Jaga peale külmad kirsid (sulatada pole vaja) ja puista eelnevalt kokkusegatud suhkru-kaneeli-jahusegu. Sega läbi.
Valmista kausis purukate ja pudista peale. Küpseta 160 kraadi juures pöördõhuga 30-40 minutit, kuni mullitab. Lase väheke jahtuda ja serveeri koos jäätisega.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
