Virsiku-kirsi puruvorm

Magustoidud

See on imehea purukattega vorm, mis sobib magustoiduks koos koorese jäätisega igal astaajal. Rabarberite ajal valmista rabarberite-maasikatega ja õunte valmimise ajal õunaga.

8-le

Koostisosad
küpset virsikut 3 tk
külmutatud kivideta kirsse 200 g
Suhkru-kaneelisegu:
suhkrut 3 sl
jahu 1 sl
kaneeli 1 tl
Purukate:
sulavõid 80 g
nisujahu 1 dl
peeneid kaerahelbeid 1 dl
suhkrut 1 dl
soola 0,5 tl
Serveerimiseks:
Premia Koorejäätist Regatt 1 l
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Lõika virsikud sektoriteks ja poolita need omakorda. Laota vormi. Jaga peale külmad kirsid (sulatada pole vaja) ja puista eelnevalt kokkusegatud suhkru-kaneeli-jahusegu. Sega läbi.
Valmista kausis purukate ja pudista peale. Küpseta 160 kraadi juures pöördõhuga 30-40 minutit, kuni mullitab. Lase väheke jahtuda ja serveeri koos jäätisega.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa