Virsikusõrnikud
Virsikusõrnikud maitsevad parimalt otse pannilt tulnuna, hapukoore ja suhkruga. Rosinate ja virsikutega saavad sõrnikud eriti maitsvad, lausa ekstra head.
10-12 tk
| Koostisosad | |
|---|---|
| Pakikohupiim | 400 g |
| Muna | 1 suur |
| Nisujahu | 2 dl + vormimiseks |
| Suhkur | 3 sl |
| Rosinad | 1 dl (soovi korral) |
| Küpse virsik | 2 tk |
| Vanillisuhkur | 1 tl |
| Või ja õli praadimiseks | |
| Serveerimiseks | |
| Hapukoor | |
| Suhkur | |
| Väike Tom jogurti-sheik virsikulisandiga | |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vispelda muna suhkrutega segamini. Lisa kohupiim ja jahu. Sega ühtlaseks. Lisa tükeldatud virsikud ja soovi korral ka rosinad. Sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta pannil või-õlisegu. Tõsta supilusikaga taldrikusse pandud jahu sisse tainaportsud ja vormi jahus lapikuteks kookideks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane koogid savi- või termoskaussi, kata taldrikuga ning jäta 5–10 minutiks järelvalmima. Serveeri hapukoorega ja puista üle suhkruga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa
