Virsikusõrnikud
Virsikusõrnikud maitsevad parimalt otse pannilt tulnuna, hapukoore ja suhkruga. Rosinate ja virsikutega saavad sõrnikud eriti maitsvad, lausa ekstra head.
10-12 tk
Koostisosad | |
---|---|
Pakikohupiim | 400 g |
Muna | 1 suur |
Nisujahu | 2 dl + vormimiseks |
Suhkur | 3 sl |
Rosinad | 1 dl (soovi korral) |
Küpse virsik | 2 tk |
Vanillisuhkur | 1 tl |
Või ja õli praadimiseks | |
Serveerimiseks | |
Hapukoor | |
Suhkur | |
Väike Tom jogurti-sheik virsikulisandiga |
Proovi retseptis
VALMISTAMINE
Vispelda muna suhkrutega segamini. Lisa kohupiim ja jahu. Sega ühtlaseks. Lisa tükeldatud virsikud ja soovi korral ka rosinad. Sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta pannil või-õlisegu. Tõsta supilusikaga taldrikusse pandud jahu sisse tainaportsud ja vormi jahus lapikuteks kookideks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane koogid savi- või termoskaussi, kata taldrikuga ning jäta 5–10 minutiks järelvalmima. Serveeri hapukoorega ja puista üle suhkruga.
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa