Virsikusõrnikud

Magustoidud

Virsikusõrnikud maitsevad parimalt otse pannilt tulnuna, hapukoore ja suhkruga. Rosinate ja virsikutega saavad sõrnikud eriti maitsvad, lausa ekstra head.

10-12 tk

Koostisosad
Pakikohupiim 400 g
Muna 1 suur
Nisujahu 2 dl + vormimiseks
Suhkur 3 sl
Rosinad 1 dl (soovi korral)
Küpse virsik 2 tk
Vanillisuhkur 1 tl
Või ja õli praadimiseks
Serveerimiseks
Hapukoor
Suhkur
Väike Tom jogurti-sheik virsikulisandiga
Proovi retseptis
VALMISTAMINE

Vispelda muna suhkrutega segamini. Lisa kohupiim ja jahu. Sega ühtlaseks. Lisa tükeldatud virsikud ja soovi korral ka rosinad. Sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta pannil või-õlisegu. Tõsta supilusikaga taldrikusse pandud jahu sisse tainaportsud ja vormi jahus lapikuteks kookideks. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks. Pane koogid savi- või termoskaussi, kata taldrikuga ning jäta 5–10 minutiks järelvalmima. Serveeri hapukoorega ja puista üle suhkruga.

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa