Kõrvitsavürtsine kuum šokolaad
Sügisesse kuuluv soe šokolaadijook, mõnus nauding! Võid valmistada jooki ka valge šokolaadiga ning soovi korral lisa sisse ka sortsuke viskit.
1le
Koostisosad | |
---|---|
Piim | 2,5 dl |
Kõrvitsapüree | 2 sl |
Pruun suhkur | 1-2 sl |
Looduslik vanilliekstrakt | 0,5 tl |
Jahvatatud kaneel | 1/2 tl |
Jahvatatud ingver | 1/2 tl |
Jahvatatud muskaatpähkel | 1/4 tl |
Tumedat šokolaadi või šokolaadinööpe | 1 dl |
Serveerimiseks: | |
Premia 47% vähema suhkruga koorejäätis | 1 tops |
Proovi retseptis
Valmistamine
Mõõda kõik ained väiksesse potti ( v.a. šokolaad). Kuumuta segades keemiseni, kuni mullide tekkimiseni, tõsta tulelt. Lisa šokolaad ja sega sulamiseni.
Kalla šokolaadijook suuremasse klaasi või tassi. Tõsta peale ka jäätisepallike. Kaunistuseks sõelu peale jahvatatud kaneeli ja naudi kohe!
NB! Kõrvitsapüree valmistamiseks rösti kõrvitsakuubikud ahjus 200 kraadi juures pehmeks, püreesta.
Head nautimist!
Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa