Vaarika-õuna puruvorm

Magustoidud

Hõrk vähese suhkruga purukattega vormiroog, mis koos jäätisega on suurepärane kombo. Vähendatud suhkruga koorejäätisega serveerides teed tervisele pai!

4le – 5le

Koostisosad
Õunu 500 g
Vaarikaid (külmutatud) 5 dl
Kaerajahu 2 sl
Suhkur (pruun) 2 sl
Purukate:
Mandlijahu 1 dl
Kaerahelbeid 1 dl
Täistera kaerajahu 1 dl
Suhkur (pruun) 2 sl
Kaneel 0,5 tl
Või 50 g
Serveerimiseks:
47% vähema suhkruga koorejäätis
Proovi retseptis
Valmistamine

Puhasta õunad, koori ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Sega suures kausis õunakuubikud, vaarikad, kaerajahu ja suhkur. Kalla võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 180 kraadi juures 20 minutit. Sega samal ajal purukatte koostisained, pudista vormile ja küpseta veel 30 minutit kuni kuldpruuni värvuseni. Serveeri  leigena koos jäätisega.

Head nautimist!

Retsept: Lia Virkus
Foto: Jaan Heinmaa